BioGreen márkajú termékek gyártásának és forgalmazásának átruházása

2016 október 27

Bejelentés:

Egyéni vállalkozásom által kifejlesztett és előállított valamennyi BioGreen márkájú termék termelését és értékesítését átadtam a BioDux Kft-nek! Az új szerződések megkötéséig még a BioGreen teljesíti az igényeket.

Új alapanyag gyártó üzemet hoztunk létre.

BioDux Kft, 8660 Tab, Munkás u. 18.

BioDux Kft néven új, a különböző, a Biogreen által használt magvak csíráztatására és azok feldolgozására új termelő üzemet hoztunk létre Tab-on. A léptéknövelő beruházással évi mintegy 300 tonna mag csíráztatására és a csírázott agyagok teljeskörű feldolgozására alkalmas termelő egység működése indult meg a napokban. Az üzem tevékenységének elsődleges célja, hogy csíráztatott alapanyagokat állítson elő további felhasználásra a nagyüzemi felhasználóknak és termékfejlesztő cégeknek. A lépték növeléssel és a vele együtt végrehajtott technológia fejlesztéssel lehetővé tettük, hogy termékeinket versenyképesen lehessen beépíteni más termékekbe, pl. funkcionális élelmiszerekbe.

Kialakított funkciók a BioDux Kft-ben

 • Magvak csíráztatása.
 • Csíráztatott magvak szárítása.
 • Csíráztatott magvak friss mélyfagyasztása és tárolása frissen történő felhasználás céljából.
 • Csíráztatott magvak őrlése, szitálása.
 • Lisztek professzionális keverése kis mennyiségű adalékok hozzáadására (még folyadék formájában is).
 • Olaj tartalmú magvak préselése hideg sajtolással.
 • Préselvények feldolgozása, fehérje tartalmának növelése szitálási technolódiával (50%) fehérje tartalomig.
 • Préselvények és egyéb korpafélék hatóanyagainak kivonása, 80-90% fehérje tartalmú koncentrátumok előállítása.
 • Lactobacillus és élesztő fermentált termékek előállítása.
 • A termékek zsákos és kiskereskedelmi csomagolása.
 • Késztermék előállítás (dobozolás, palackozás), helyszíni szeletgyártás és csomagolás.

BioGreen Research & Consulting új tevékenysége:

Egyéni vállalkozásom keretében a párhuzamos tevékenységek elkerülése érdekében a BioDux Kft-vel, teljesen új profil kialakításába kezdtem.

Mintegy 12 éve rájöttem arra, hogy a csíráztatott magvakból izolált hidegen sajtol olaj diacylglycerol tartalma magasabb mint a konvencionális olajoknak. Ez a jelenség nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Ekkor egy szabadalmi bejelentést is tettem alkalmazására, de néhány kedvezőtlen körülmény miatt nem tudtuk hasznosítani. A téma világméretekben nagyot fejlődött azóta. Jelentős új technikai lehetőségek állnak rendelkezésre már hogy magas diglicerid tartalmú olajokat tudjunk előállítani.  Ebbe a tevékenységbe kezdtem és csatlakoztam a nemzetközi tudományos tevékenységhez.

Összefoglalva: magas diacylglycerol (DAG) tartalmú (40-90% DAG) étolajok kifejlesztését és termelését kezdtem el. Elindítottam a hazai forgalomba hozatali engedélyek megszerzésének folyamatát. Terveim szerint ezen olajok felhasználásával majonézeket, krémeket és egyéb termékeket szeretnék kifejleszteni.

A magas diacylglycerol tartalmú olaj (diglicerol olaj, DAG olaj) olyan termék, amely DAG tartalma a hagyományos triglicerol olaj tartalmú termékektől eltérően a szervezetünkben másképpen hasznosul. A DAG olajok közvetlenül energia termelés céljára hasznosulnak és nagyon kicsi az affinitásuk arra, hogy a zsírszövetekbe lerakódjanak.

A DAG olajok tudományos hátteréről és alkalmazásairól a későbbiek során mind a honlapomon, mind pedig az erre a célra indítandó Facebook oldalamon fogok információkat adni.