Hírek

Elindult a BioGreen szeparációs kísérleti üzeme

A BioGreen átvette a korábban a BioDux Kft által üzemeltetett szeparációs részleget. A berendezések alkalmazásával különböző lisztekből, amelyek pl. az olajos magvak préselvényeiből kerülnek előállításra különféle terméket ...

BioGreen termékek csomagolása és megjelenése megváltozik.

Online forgalmazás Mivel a termékek online forgalmazása egyre szélesebb, lecseréljük a termékek csomagolását olyan formátumra, amelyik ennek az igénynek jobban megfelel. Angol forgalmazónk kifejezett kívánsága volt, hogy akár postai l...

BioGreen termékek forgalmazása

A BioGreen termékek  a RID honlapról is elérhetők. http://richindagfoods.com/...

Pályázati támogatás

A Széchenyi 2020 program keretében kamatmentes hitel támogatást nyertünk műszer beszerzésre. A  támogatási keretből CAMAG rendszerű HPTLC szkennert és mintafelvivőt vásároltunk a funkcionális élelmiszer előállítási tevékenység...

GABA szerepe a termékfejlesztéseinkben.

A gamma amino vajsav (GABA) szerepe a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében. Az elmúlt évtized nagy felismerése, hogy a gamma amino vajsav nem csak a központi idegrendszerben, hanem a hasnyálmirigyben is nagy mennyiségben termelődi...

GABA, a funkcionális élelmiszerek egyik fontos alapanyaga.

A gamma amino vajsav (GABA) funkciója. A gamma amino vajsav, (továbbiakban GABA) glutamin sav decarboxiláz enzim segítségével glutamin-savból keletkezik, amelynek során CO2 szabadul fel. A GABA egy természetes nem fehérjéhez kötött amino...

Új len csíráztatási technika! Jobb íz! Veszteség nélkül!

A len nyálkaburkának „in-situ”, közvetlenül a magfelszínen történő de-polimerizációja és csíráztatása a nyálkaburok eltávolítása nélkül. A növényi alapú omega-3 zsírsav. A len élelmiszeripar alkalmazása és hasznosítás...

A len még mindíg az egyik legérdekesebb és legperspektívikusabb növény számomra.

Hogy miért a len? Mert már akkor is az volt a legjobb! Mini összefoglaló a lenről. Miután két évet kutatóként a Kékgolyó utcában, az Országos Onkológiai Intézetben töltöttem (2001-2003), elhatároztam, hogy olyan növények élelmi...

Áttörés az olajos magvak csíráztatása során keletkező oxidációs folyamatok szabályozására.

Antioxidánsok szerepe a csírázás során. A növényi magvak csírázása  során megindulnak azok az életfolyamatok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a magvak egy viszonylagosan mély nyugalmi, kitartó állapotból aktív anyagcserét mutató...

Ízletes élelmiszerekkel segíthet egészsége fenntartásához és javításához!

A Szelén A szelén a talajból a növényekbe és mikroorganizmusokba kerülve juthat a szervezetünkbe. Ennek mennyiségét nagyban befolyásolja, hogy az adott terület, talaj, - ahol élelmiszereink megtermelődnek – milyen szelén tartal...