Hírek

BioGreen márkajú termékek gyártásának és forgalmazásának átruházása

Bejelentés: Egyéni vállalkozásom által kifejlesztett és előállított valamennyi BioGreen márkájú termék termelését és értékesítését átadtam a BioDux Kft-nek! Az új szerződések megkötéséig még a BioGreen teljesíti az igé...

Változások az értékesítési módszereinkben

A Biogreen értékesitési megállapodást kötött a Mediline Üzletház Kft-vel és a CBA Príma hálózattal. A nagyközöznségnek pedig a szeptember 23-án kezdődő OMÉK kiállításon mutatjuk be a termékeinket. Ökológiai termesztésből s...

GABA szerepe a termékfejlesztéseinkben.

A gamma amino vajsav (GABA) szerepe a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében. Az elmúlt évtized nagy felismerése, hogy a gamma amino vajsav nem csak a központi idegrendszerben, hanem a hasnyálmirigyben is nagy mennyiségben termelődi...

GABA, a funkcionális élelmiszerek egyik fontos alapanyaga.

A gamma amino vajsav (GABA) funkciója. A gamma amino vajsav, (továbbiakban GABA) glutamin sav decarboxiláz enzim segítségével glutamin-savból keletkezik, amelynek során CO2 szabadul fel. A GABA egy természetes nem fehérjéhez kötött amino...

Új len csíráztatási technika! Jobb íz! Veszteség nélkül!

A len nyálkaburkának „in-situ”, közvetlenül a magfelszínen történő de-polimerizációja és csíráztatása a nyálkaburok eltávolítása nélkül. A növényi alapú omega-3 zsírsav. A len élelmiszeripar alkalmazása és hasznosítás...

A len még mindíg az egyik legérdekesebb és legperspektívikusabb növény számomra.

Hogy miért a len? Mert már akkor is az volt a legjobb! Mini összefoglaló a lenről. Miután két évet kutatóként a Kékgolyó utcában, az Országos Onkológiai Intézetben töltöttem (2001-2003), elhatároztam, hogy olyan növények élelmi...

Áttörés az olajos magvak csíráztatása során keletkező oxidációs folyamatok szabályozására.

Antioxidánsok szerepe a csírázás során. A növényi magvak csírázása  során megindulnak azok az életfolyamatok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a magvak egy viszonylagosan mély nyugalmi, kitartó állapotból aktív anyagcserét mutató...

Ízletes élelmiszerekkel segíthet egészsége fenntartásához és javításához!

A Szelén A szelén a talajból a növényekbe és mikroorganizmusokba kerülve juthat a szervezetünkbe. Ennek mennyiségét nagyban befolyásolja, hogy az adott terület, talaj, - ahol élelmiszereink megtermelődnek – milyen szelén tartal...

Miért éppen GABA

Az emberiség több mint felének a rizs a fő élelmiszer forrása. Azonban  a csíráztatott barna rizs (germinated brown rice, GBR) tekinthető csupán teljes élelmiszernek, ugyanis a fényezett rizsről a maghéjat eltávolítják, ezáltal el...